Rubriky
AKTUALITY

Chcete se k nám přidat?

Vážení a milí rodiče budoucích skautů,

do družiny Agamy přijmeme kluky a holky na prvním stupni ZŠ. Družina funguje už rok a ráda by se rozrostla ještě o pár kamarádů. Schůzky družiny jsou pravidelně vždy v pátek od 18:00 do 19:30.

Pokud zvažujete členství ve skautu, kontaktujte vedoucí oddílu Anežku Bednářovou (email: ane.bednarova@skaut.cz, tel: 602 627 668).

Nebo navštivte naši facebookovou stránku.

Těšíme se na Vás!


Jak to ve skautu chodí?

Náš oddíl je součástí organizace Junák – český skaut, z. s., největšího sdružení dětí a mládeže v ČR.

Děti přes rok fungují v takzvaných družinách o 6-8 členech, ve kterých se scházejí na každotýdenních družinových schůzkách, jezdí spolu na výpravy a vzájemně se podporují ve svém rozvoji. Všechny družiny se vzájemně potkávají na oddílových akcích a především pak na táboře, který se koná vždy v prvních dvou týdnech prázdnin.

Jednotlivé družiny jsou vedeny kvalifikovanými rádci (v některých případech jsou to dospělí vedoucí, u jiných zodpovědní starší skauti (tzv. roveři) ve věku 15+). Skautský vedoucí musí postupně složit dvě zkoušky, které obsahují také poznatky z pedagogiky, psychologie, právních předpisů, zdravovědy a zásad bezpečnosti. Nutností je i získání akreditace zdravotníka zotavovacích akcí. Všichni vedoucí pracují dobrovolně a bez jakéhokoliv honoráře.

Patříme k těm organizacím, kde se členové drží od dětství až do dospělosti – a i pak mnozí z nich pomáhají při vedení mladších nebo s organizací oddílových akcí. Kdo strávil ve skautském oddíle několik let, umí se o sebe postarat za všech okolností. A  najde si mezi skauty a skautkami dobré přátele na celý život.

Více o skautingu, jeho principech a přístupu k výchově najdete na skaut.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *