Rubriky
proběhlé akce

Den bez aut

 

 

Moderní doba se dnes již neobejde bez automobilů, používáme je zcela běžně a ke každodenním úkonům. Často si už tak život a město bez nich ani neumíme představit, avšak nadměrný provoz aut pro nás může být velmi nebezpečný. Aby se tento problém zviditelnil a připomínal veřejnosti, bylo 22. září určeno Evropskou unií jako svátek Den bez aut.

Smyslem tohoto dne je ukázat veřejnosti, jaké by to bylo bez aut a podpořit je tak ve větším využívání městské hromadné dopravy. Do programu se zapojilo přes 1400 měst napříč Evropou a Domažlice byly jedním z nich. Od rána do večera byla proto uzavřená horní část domažlického náměstí a pro děti, ale i dospělé zde byl připraven program týkající se bezpečnosti na silnicích.

My jako skauti jsme se tohoto programu také účastnili a pro děti si připravili různé aktivity jako například chůze po chůdách, omalovánky, válení pneumatik, mohli si uvázat nějaké uzle nebo za správně vyplněný kvíz získaly bonbon. Zároveň jsme na náměstí dovezli náš podsadový stan, do kterého se děti mohly podívat a zjistit, jak uvnitř vypadá.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *