Rubriky
AKTUALITY

Betlémské světlo 2017

Plamínek putuje z Betléma do Vídně, kde ho rakouští skauti předají skautským delegacím z celé Evropy. Letos se tak stane v sobotu 16. prosince. Do České republiky ho z Vídně přivezou brněnští skauti a skautky.

Následujícího dne, v neděli 17. prosince, se za spolupráce dalších skautů a skautek Betlémské světlo „rozjede“ do všech koutů země. Této akce se již potřetí zúčastní také náš oddíl. Světlo povezeme z Plzně do Domažlic, a to osobním vlakem odjíždějícím z plzeňského hlavního nádraží ve 14:18. Pokud budete mít o světlo zájem, můžete si jej přijít připálit do jakékoli stanice na trase.

Stejně jako každý rok bude možné si pro Betlémské světlo přijít i o Štědrém dnu od 10:30 do 12:00 k postrannímu vchodu kostela Narození Panny Marie na domažlickém náměstí nebo ke kostelu sv. Martina v Klenčí pod Čerchovem, kde jej budeme předávat ve stejný čas. Doporučujeme mít vlastní lucerničku, protože ve sklenicích, které bychom mohli nabídnout, svíčka většinou rychle zhasne.

Tímto zveme všechny zájemce, rodiče, kamarády, aby si pro Betlémské světlo přišli, ať už 17. prosince k vlaku, nebo o týden později na Štědrý den do kostela. Budeme rádi, když s námi budete tuhle krásnou vánoční tradici šířit dál. 🙂

Krásné adventní dny a vánoční svátky přejí Ještěrky!

Více informací o Betlémském světle najdete na www.betlemskesvetlo.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *