Rubriky
proběhlé akce

Trylkování

Jako každý rok jsme  uspořádali Trylkování. Zapojily se do něj oba domažlické dětské oddíly Bazilišci i Ještěrky a protože jde o tradici, téměř každá družina si připravila alespoň jedno hudební představení. Pozváni na tuto událost byli nejen všichni členové střediska, ale také rodiče dětí, a tak byl refektář Základní umělecké školy, kde se Trylkování konalo, zaplněn nejen účastníky, ale i diváky mimo z řad skautů.

Čím byl ale letošní rok mimořádný od těch dřívějších, byl způsob rozhodování o vítězích. V minulých letech byla sestavena porota převážně z oldskautů, která se na nejlepších vystoupeních musela shodnout, nyní jsme využili techniku a během celého Trylkování tajně měřili délku a míru hlasitosti jednotlivých potlesků a podle toho vítěze vyhodnotili.

Od nás si každá družina připravila nějaké vystoupení. Chlapci z družiny Varani si připravili píseň Buráky, kterou si však poupravili ke svému obrazu. Mírně jim poupravili text a připravili si divadelní představení, kdy představovali samotné vojáky zmíněné v textu, a zároveň do toho zapojili vlastnoručně vyráběný kartonový tank, který celé představení příjemně zpestřil.

Další představení bylo od světlušek z družiny Žluté ještěrky. Vybraly si písničku Sluníčko,sluníčko, pro kterou si všechny vyrobily kostýmy berušek. Jejich roztomilé pěvecké a zároveň i částečně divadelní představení všechny dojalo.

Družina skautů Aligátoři povedeně předvedli píseň Jožin z bažin, k čemuž si připravili mnoho kulis. Ačkoliv byl jejich počet malý, dokázali nás velmi pobavit a jejich jak pěvecké, tak originální divadelní ztvárnění sklidilo velký potlesk.

Další dokonce dvě představení si připravily skautky/starší světlušky. První bylo vážnější – píseň Batalion, kde předvedly, jak hezky umí zpívat, přičemž druhá píseň byla spíše na pobavení publika. Šlo o moderní satirickou píseň Nafrněná od Barbory Polákové, jejíž text v podání dívek z družiny Felsumy zněl ještě komičtěji a pobavil všechny přítomné. Důkazem jim tomu bylo jejich vítězství v kategorii starších účastníků.

Cenu absolutního vítěze vyhráli skauti a skauti od Bazilišků s písní Wake me up before go-go od Wham s originálním tanečním představením, které rozproudilo celé publikum, a za mladší účastníky vyhrály světlušky taktéž od Bazilišků s písní Máme doma strašidlo.

Jako každý rok příliš nešlo o to vyhrát, jako si užít jednotlivá představení i jeho nacvičování během schůzek, a tento smysl byl  jistě naplněn, protože děti i rodiče odcházeli s úsměvem na rtech.

→  Fotky z trylkování zde